Almás-szilvás rácsos béles

Almás-szilvás rácsos béles

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt alma
  • 1 kg magozott szilva
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál búzadara

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

a kenéshez:

  • 1 egész tojás
  • csipet só

Elkészítés:

Veszünk egy tálat, belerakjuk a lisztet és a margarint, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót, majd összeállítjuk a tésztát.

Egy tepsit zsírral kikenünk, liszttel meghintjük. A tésztát kettéosztjuk úgy, hogy az aljára nagyobb darab legyen. Kinyújtjuk azt a tésztát, ami a tepsi aljára megy (kb. fél cm vastagságúra), betesszük a tepsibe, megszórjuk a tésztát búzadarával, majd szétterítjük rajta a lereszelt, levétől kinyomkodott almát. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd a kockára vágott szilvát rászórjuk a reszelt alma tetejére, majd szintén megszórjuk cukorral és fahéjjal.

A maradék tésztából rudakat formázunk, berácsozzuk velük a gyümölcsök tetejét, majd felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Langyosan szeleteljük fel.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk