Almás-szedres morzsasüti

Almás-szedres morzsasüti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg mogyoró
  • 6 db alma
  • 50 dkg szeder
  • 1/2 dl citromlé
  • 2 evőkanál brandy

Elkészítés:

A lisztet és a fahéjat egy tálba összeszitáljuk. A vajat felkockázzuk, és kézzel összedolgozzuk a fahéjas liszttel. A tésztába belegyúrjuk a cukor felét, valamint a durvára vágott mogyoró felét is.

Az almákat kicsumázzuk. Felnegyedeljük őket, majd egy serpenyőbe tesszük, és megszórjuk a megmaradt cukorral. Leöntjük a brandyvel, kis lángon felmelegítjük, óvatosan meggyújtjuk, addig rázogatjuk, amíg a láng elalszik. A lecsöpögtetett szedret is a serpenyőbe tesszük, elkeverjük, majd a gyümölcskeveréket átkanalazzuk egy öblös tűzálló edénybe vagy cserépedénybe.

A tésztával beborítjuk, és a maradék mogyorót is rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

Neked ajánljuk