Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • 3 ek. sült sütőtök
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek. liszt
  • 2 alma
  • vaj
  • liszt
  • porcukor
  • 6 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 3 ek. sült sütőtök
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek. liszt
  • 2 alma
  • vaj
  • liszt
  • porcukor

Almás sütőtökös lepény

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A sütőtököt megsütjük, összeturmixoljuk, kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kihűlt sütőtökpürét. Összekeverjük, rászórjuk a sütőporos lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjehabot.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát. Az almát vékonyra szeleteljük, és befedjük vele a tésztát. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti