Almás sütőtökkrémleves

Almás sütőtökkrémleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök (tisztított súly, a héj és a magok nélkül)
  • 40 dkg illatos alma (tisztított súly)
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg diabetikus méz
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 3 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék (cukrozatlan!)
  • 1 kávéskanál vaníliavelő
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg

a tálaláshoz:

  • sok fahéj

Elkészítés:

A megtisztított sütőtököt feldaraboljuk és alufóliával bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A megtisztított almákat cikkekre vágjuk, és lábosba tesszük. 1 liter vízzel felöntjük, beledobjuk a szegfűszeget, beleszórjuk a vaníliát, 2 teáskanál fahéjat, és puhára főzzük. A megsült sütőtököt az alma mellé tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi fűszert és a nyírfacukrot, visszatesszük a tűzre, és összemelegítjük, amíg egyet rottyan. A fahéjjal megszórva forrón tálaljuk.

A receptet Hortobágyi Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk