Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely
  • 1 kg alma
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 4 ek. zabkorpa
  • fahéj
  • édesítőszer
  • 25 dkg zabpehely
  • 1 kg alma
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 4 ek. zabkorpa
  • fahéj
  • édesítőszer

Almás süti zabpehelydarabokkal

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A zabpelyhet tálba téve 3 dl tejjel öntjük fel. Amíg ázik, addig az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn, lereszeljük, utána a tejes zabpehelyhez adjuk. A többi alapanyagot is sorban hozzáadjuk és a masszát egy kikent, zabkorpával meghintett tortaformába simítjuk. 1 órán át sütjük forró sütőben és tálalható magában vagy gyümölcspürével.