Almás sütemény gluténmentes lisztből

Almás sütemény gluténmentes lisztből
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 2 dkg élesztő felfuttatva
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • pici só
  • édesítő
  • 5 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • édesítő
  • fél citrom héja
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 2 dkg élesztő felfuttatva
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • pici
  • édesítő
  • 5 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • édesítő
  • fél db citrom héja

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A liszttel a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, sót, édesítőt, majd lisztezett deszkán összegyúrjuk.

Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat, a citromhéjat.

A tésztát megfelezzük, egyik felét kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, rátesszük az ízesített almát, majd a kinyújtott tészta másik felét a tetejére tesszük. Megszurkáljuk, hogy a levegő kijöjjön belőle, majd a tetejét megkenjük tojás sárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.

Hidegen szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!