Almás scones

Almás scones
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • fél teáskanál só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 50 g cukor
  • 1 db közepes méretű alma
  • kb. 4 evőkanál író + a tészta lekenéséhez
  • a tészta leszórásához:
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 200 g liszt
  • fél teáskanál
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 50 g cukor
  • 1 db közepes méretű alma
  • 4 evőkanál író + a tészta lekenéséhez
  • 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

A lisztet, a sót és sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzákeverjük a cukrot, a reszelt almát és az írót is. (Fontos, hogy az írót csak kisebb adagokban adjuk a tésztához, mivel nem szabad, hogy ragadós legyen.)

A tésztából ujjnyi vastagságban kb. 20 cm-es kört formázunk. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Fontos, hogy ne vágjuk végig a tésztát.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejét íróval és meghintjük a cukorral.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!