Almás-sajtos torta

Almás-sajtos torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 db darált zabkeksz
  • 1 csésze őrölt mandula
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. mandulakivonat
  • csipet só

A sajtkrémes töltelékhez:

  • 60 dkg krémsajt
  • 4 db tojás
  • 7 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 tk. vanília-kivonat

Az almás töltelékhez:

  • 5 db alma
  • 2 ek. cukor
  • 3 ek. fahéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk és tortaformába simítjuk a masszát, majd 10 percet sütjük 180 fokon.

Az almás töltelékhez a szeletelt almát cukorral, fahéjjal pároljuk, hogy összeessen.

A sajtoshoz kikeverjük az alapanyagokat, de a sajtkrémet csak a végén forgatjuk bele.

A tésztalapra simítjuk először az almásat, majd rá a sajtos tölteléket.

180 fokon sütjük 40 percet, utána 2 órát hagyjuk hűtőben állni.

Neked ajánljuk