Almás-sajtos répasaláta

Almás-sajtos répasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 közepes sárgarépa
  • 1 db közepes alma
  • 5 dkg trappista sajt

A tartármártáshoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tk. mustár
  • 2 dl majonéz
  • 1 kk. citromlé
  • 1 ek. kristálycukor

Elkészítés:

A répákat pucoljuk meg, sajtreszelőn nyersen reszeljük le. Tegyünk hozzá vizet, hogy ellepje, majd ételízesítővel és borssal főzzük 20 percig.

Közben a tartármártás alapanyagait keverjük össze. Hámozzuk meg az almát, és a sajtreszelőn reszeljük le, majd a sajtot is, és keverjük bele az almát a sajtot a tejfeles alapba.

A répát szűrjük le, majd jól nyomkodjuk ki belőle a vizet. Hűtsük ki, és ha kihűlt, a többihez keverjük és tegyük hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatjuk is.

Neked ajánljuk