Almás-sajtkrémes lasagne

Almás-sajtkrémes lasagne
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • a tésztához:
  • 30 dkg vaj
  • 1 dl méz
  • 45 dkg zabpehely
  • *
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3 zselatinlap
  • 20 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma (édes)
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg vaj
  • 1 dl méz
  • 45 dkg zabpehely
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3 db zselatinlap
  • 20 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 kg alma (édes)
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A vajat a mézzel folyékonnyá olvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és addig keverjük, amíg a pelyheket teljesen beborítja a vajas méz. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra terítjük, 160 °C sütőben kb. 20 percig sütjük (puhítjuk), vagy amíg teljesen megpuhul.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és a húsát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a kristálycukorral, szerecsendióval és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább félórát pihentetjük, majd lazán kinyomkodjuk a levét (vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk túl, mert száraz lesz a töltelék). Ezt követően hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük.

A tejet a pudingporral sűrűre főzzük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk kb. 5 percre, vagy amíg megduzzad. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a meleg pudinghoz. Végül a mascarponét, a ricottát is belekeverjük, simára eldolgozzuk.

A megpuhult zabpelyhet 2 evőkanál vajjal elkeverjük, és kétharmadát belenyomkodjuk a tepsibe (20x25 cm). Egyenletesen elosztjuk rajta a pudingos krém felét. Tetejére rárakjuk az almatölteléket, rákenjük a maradék pudingos krémet. A tetejét megszórjuk a maradék pehellyel. Lefedjük és hűtőszekrényben pihentetjük legalább 4 órán keresztül.

Munka: Kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 385 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti