Almás rétes

Almás rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • diónyi vaj
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál tejföl
  • cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1,5 kg alma
  • 1,5 dl víz
  • 1 teáskanál ecet
  • 3 evőkanál puha zsír

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük el a langyos vízben az ecetet! Gyúrjuk össze a lisztet, 1 tojást, a vajat, a porcukrot, a tejfölt, a sót és az ecetes vizet! Pihentessük letakarva 1 órát!

Reszeljük le a meghámozott almát! Pároljuk meg egy edényben, majd tegyünk bele cukrot és a fahéjat!

Keverjük össze a zsírt a 3 kanál liszttel! Nyújtsuk ki a tésztát belisztezett munkalapon! Kenjük meg a zsíros keverékkel! Tekerjük fel, majd vágjuk 4 darabra! Tegyük fagyasztóba 30 percre a darabokat!

Nyújtsuk téglalap alakúra a tésztadarabokat! Halmozzuk rá egyenletesen a párolt almát, és szórjuk meg 1 kanál búzadarával! Tekerjük fel, majd tegyük tepsibe!

Kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd süssük meg 200 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk