Almás rétes

Almás rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csomag fagyasztott réteslap
  • 1,5 kg alma
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • cukor
  • fahéj

Elkészítés:

Megmosom, megpucolom, és lereszelem az almát.

Leterítem a nedves konyharuhát az asztalra, és ráteszek egy réteg réteslapot.

Kenőecsettel óvatosan megcsepegtetem a réteslapot olajjal.

Így rétegeztem fel 4 lapot egymásra.

A 4. lapot finoman megszórom zsemlemorzsával, hogy felszívja az alma levét.

Rárakom a kinyomkodott almareszeléket a réteslapokra.

A reszelt almát megszórom fahéjas cukorral.

Végül az egészet meghintem zsemlemorzsával is, és elegyengetem a tölteléket, hogy mindenhová egyenletesen jusson.

A konyharuha segítségével óvatosan feltekerem a tésztát, majd mindkét végét aláhajtom.

Kikenek egy tepsit vajjal, megszórom liszttel, hogy ne ragadjon oda a rétes.

Forró sütőben készre sütöm.

Hasonló receptek