Almás-répás torta

Almás-répás torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg sárgarépa
  • 1 db alma
  • 28 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 10 dkg tört,pirított dió
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk. só
  • 2,5 dl olaj

A krémhez:

  • 3 db alma
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl almalé
  • 1 tasak tejszín ízű pudingpor

Elkészítés:

Először is összedolgozom a száraz alapanyagokat, utána hozzáadom az olajjal kevert tojásokat, a reszelt répát és almát. A masszát belesimítom egy sütőpapírral borított tortaformába és 180 fokon sütöm, 40 percen át.

A pudingport almalébe teszem, cukorral ízesítem és forró tejet öntök bele, majd átkeverve sűrűre főzöm. A végén teszem bele a reszelt almát és hagyom kihűlni.

A megsült tortalapot felszeletelem további 3 lapra és megtöltöm a krémmel. Tetszés szerint díszítem.

Neked ajánljuk