Almás puzzle pite gluténmentesen

Almás puzzle pite gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg (Tesco Free From) univerzális liszt keverék
  • 1 csomag instant élesztő
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 70-80 dkg reszelt alma
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • továbbá:
  • 10 dkg darált dió
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • 40 dkg (Tesco Free From) univerzális liszt keverék
  • 1 csomag instant élesztő
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • csipet
  • 70-80 dkg reszelt alma
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A reszelt almát a vajon vagy margarinon megpároljuk, hozzáadjuk az eritritet, a citrom levét és reszelt héját, valamint az őrölt fahéjat is.

A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét rizslisztezett munkafelületen a pite forma nagyságúra nyújtjuk, úgy, hogy pereme is legyen, erre rászórjuk a darált diót, majd rásimítjuk az alma tölteléket.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd puzzle (vagy más egyéb) kiszúróval formákat szúrunk ki belőle, ezeket rárakosgatjuk az almatöltelék tetejére, felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Nekem maradt egy kevéske tészta, azokból is puzzle formákat készítettem, és megsütöttem. A pite mellé kínáltam.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!