Almás pudingos sütemény

Almás pudingos sütemény

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tészta:

  • 3 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 6 evőkanál langyos víz
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

almás réteg:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor

a krémhez:

  • 14 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 6 dl tej

a tetejére:

  • csokoládémáz

Elkészítés:

Egy 30x40 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megdínszteljük a fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután beleöntjük a tepsibe.

A tojássárgáját a cukorral és 2 evőkanál langyos vízzel meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 4 evőkanál langyos vizet, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára, majd180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A 2 csomag pudingport a 6 dl tejjel megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.

Ha megsült a piskóta az almával, hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a tepsiből, így alul lesz a piskóta, felül a fahéjas almás réteg. Amikor teljesen kihűlt rákenjük a pudingos krémet. A tetejére csokimázt készítünk.

A receptet Kajtár Klaudia küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk