Almás-pudingos piskóta

Almás-pudingos piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 6 ek. cukor
  • 2 kk. fahéj

A tetejére:

  • 8 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 ek. cukor

Elkészítés:

A tésztához a felvert fehérjehabhoz cukrot, tojássárgát adok és sütőporos liszttel összedolgozom.

A hámozott, amgozott almát legyalulom és fahéjas cukorral forgatom át.

Sütőpapírral borított tepsibe terítem az almát és a piskótát ráhalmozom.

Közepes hőfokon készre sütöm.

A pudingot közben felőzöm cukros tejben és a kihűlt piskótát bevonom vele.

Neked ajánljuk