Almás-pudingos leveles tészta

Almás-pudingos leveles tészta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 240 g babapiskóta (tallér vagy hosszúkás)
  • 1,2 kg alma (reszelt)
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál cukor

a pudingos töltelékhez:

  • 1,2 l tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db tojás (a lekenéshez, de elmaradhat)

(a tepsi mérete: 30x40 cm)

Elkészítés:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét egy mély tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

A tésztára szorosan egymás mellé rátesszük a babapiskótákat. A piskótákra tesszük a lereszelt, cukorral, citromlével és a fahéjjal megízesített almát, és kicsit rányomogatjuk.

A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük és elsimítjuk.

A másik leveles tésztát kinyújtjuk, villával kicsit megszurkáljuk, és óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással). 200 fokra előremelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük, amíg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk