Almás-pudingos fordított süti

Almás-pudingos fordított süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek. víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk. sütőpor

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 4 ek. cukor
  • őrölt fahéj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

A bevonáshoz:

  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • 5 ek. olaj

Elkészítés:

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, a fóliát megkenjük vajjal.

A reszelt, kinyomkodott almát beleterítjük, meghintjük a cukorral és fahéjjal.

Ráöntjük a kikevert piskótatésztát, és az egészet megsütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot tejben, cukorral és a vajat is beleforgatjuk.

A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, gőz felett.

Kihűlés után deszkára borítjuk a tésztát, az alufóliát lehúzzuk a tetejéről, a krémet rákenjük a süteményre, majd végül a tetejét a tortabevonó masszával megcsurgatjuk.

Neked ajánljuk