Almás pite

Almás pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kemény vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál tejföl
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 75-80 dkg alma
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • leheletnyi fahéj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba szitálom, belereszelem a vajat, gyors mozdulatokkal zsemlemorzsa állagúra dolgozom. Hozzáadom a sót és a cukrot. Egy tálban összekeverem a tojás sárgáját a tejföllel, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom, majd fóliába csomagolva legalább fél, de inkább 1 órára pihenni hagyom.

Közben az almákat meghámozom, lereszelem, kicsavarom a levét.

A tésztát 2 részre osztom, az egyik felét a tepsibe nyújtom. Eloszlatom rajta az almát, megszórom cukorra, reszelt citromhéjjal, és fahéjjal. Kinyújtom a másik tésztalapot is, ezzel fedem be a pitét. Villával megszurkálom, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütöm.

Neked ajánljuk