Almás pite

Almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg zsír
  • 2 db tojássárgája
  • fahéj
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 2 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • cukor

Elkészítés:

Morzsoljuk el a lisztet a zsírral, majd adjuk hozzá a cukrot és a sütőport! Ezután tegyük hozzá a tojássárgákat és a tejet. Gyúrjuk össze a tésztát és osszuk 2 részre a tésztát!

Reszeljük le a megpucolt almát, majd cukrozzuk meg!

Nyújtsuk ki az egyik tésztát, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe!

Nyomkodjuk ki az alma levét, tegyük a tésztára, majd szórjuk meg fahéjjal! Nyújtsuk ki a másik tésztát is, ezután rakjuk rá az almára! Szurkáljuk meg villával, és kenjük meg tojásfehérjével!

Süssük meg háromnegyed óra alatt előmelegített sütőben!

Más töltelékkel is nagyon finom. Ha nagyon vizes az alma, tehetünk alá lekvárt, az almát szórjuk meg egy kis dióval is, igazán fenséges lesz.

A receptet Szilvalé küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk