Almás pite

Almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg vaj
  • 1 egész tojás

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

A liszthez adjuk a sütőport. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást a puha vajat, és cipóvá gyúrjuk. Legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a cukrokat és a fahéjat, majd kézzel jól forgassuk át és takarjuk le.

Vegyük ki a hideg tésztát a hűtőből. A cipó felét nyújtsuk ki. Rakjuk a kikent tepsibe, az almát oszlassuk el rajta.

A tészta másik felével lefedjük az almát. Megkenjük a tetejét és sütőben késze sütjük.

Neked ajánljuk