Almás pite hagyományosan

Almás pite hagyományosan

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárga
  • 4 ek. porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl langyos tej
  • 2 ek. rum
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 tk. őrölt fahéj

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és letakarva hűtőbe teszem.

A hámozott, reszelt almát kinyomkodom és cukorral, fahéjjal, reszeltcitromhéjjal, zsemlemorzsával forgatom át.

A tésztát felezem, és egyik kikent tepsibe nyújtom, ráhalmozom a tölteléket, majd a másik tésztalappal lefedem.

Felvert tojással kenem, megszurkálom és 25 percet sütöm 170 fokon.

Neked ajánljuk