Almás pite golyó
Hozzávalók:
- 30 dkg hámozott, reszelt alma
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál fahéj (őrölt)
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
a hempergetéshez:
- porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A lereszelt almához hozzáadjuk a citromlevet és a fahéjat, majd puhára pároljuk. Kicsit hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot, és a darált kekszet. Egy jól formálható tésztát kell, hogy kapjunk, ha nem áll össze, kekszet adhatunk még hozzá. Gombócokat formálunk belőle, és meghempergetjük az előzőleg összekevert fahéjas porcukorban.
Egy igazán gyorsan elkészíthető desszert, melynek íze teljesen olyan, mint az almás pitéé.
A receptet Bagyinszkiné Évi küldte be. Köszönjük!