Almás pite golyó

Almás pite golyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg darált keksz + 3 evőkanál a forgatáshoz
  • 2 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál darált keksz

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.

Kisebb, diónyi golyókat formázunk, amiket megforgatunk darált kekszben.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti