Almás pite gazdagon töltve

Almás pite gazdagon töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojássárga
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 4 db alma
  • 1 kis üveg lekvár
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kk. fahéj
  • durvára tört dió
  • búzadara

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk és szükség szerint tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.

3 felé vesszük a masszát és az egyikhez kakaóport adunk.

A hámozott almát lereszeljük, a cukorral édesítjük és őrölt fahéjjal hintjük.

Közepes lángon főzzük, nagyjából 5 percig, hogy az alma szétessen és pürés legyen.

Kikent, lisztezett és sütőpapírral borított tepsibe nyújtunk egy sima tésztát, a lekvár felével lekenjük és darál dióval szórjuk.

A kakaós lappal lefedjük és vékonyan szórjuk darával, aztán ráhalmozzuk az almás tölteléket, a többi lekvárt még rákenjük, dióval hintjük és lefedjük a harmadik lappal.

Megsütjük az édességet kb. 35-40 perc alatt.

Neked ajánljuk