Hozzávalók:
  • pici tej a kovászhoz
  • 2 kocka margarin
  • 4 dkg élesztő
  • 1,5 kg alma
  • 70 dkg liszt
  • 4 ek. cukor
  • 3 tojás
  • cukor
  • fahéj
  • dió
  • tej
  • 2 kocka margarin
  • 4 dkg élesztő
  • 1,5 kg alma
  • 70 dkg liszt
  • 5 ek. cukor
  • 3 tojás
  • fahéj
  • dió

Almás pite egyszerűbben

Elkészítési idő
5,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Alaposan gyúrjuk össze a lisztet, margarint, cukrot, 2 tojást, sót és a kovászt.
Osszuk ketté a tésztát. Reszeljük le az almát, pároljuk meg, keverjünk hozzá cukrot és fahéjat. Kenjük rá az egyik tésztára, amit már előzőleg kinyújtottunk egy tepsibe.
Szórjuk meg a dióval, majd rakjuk rá a másik (már kinyújtott) tésztát is.

Kenjük meg a tetejét tojással, szurkáljuk meg, süssük forró sütőben közepes lángon készre.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti