Almás pite almában

Almás pite almában

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg cukor
  • 6 nagyobb alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskankál őrölt fahéj

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A zabpelyhet sütőpapírral kibélelt sütőlemezre terítjük és a sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A cukrot egy evőkanál vízzel egy lábosban karamellizáljuk. A pirított zabpelyhet a kész karamellhez keverjük, és visszakenjük a tepsire. Amikor megszilárdult, feldaraboljuk.

Dinnyevájóval kivájjuk 4 szép alma belsejét. A maradék 2 almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kivájt gyümölcshúst és az almakockákat egy lábosban a fahájjal és a cukorral összekeverjük, és puhára pároljuk.

A kivájt almák belsejébe zabpelyhes grillázst tördelünk, majd fahéjas párolt almát, majd újból grillázst teszünk. Magában, de akár vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.

Neked ajánljuk