Almás pite

Almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 gramm sütőpor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál búzadara
  • *
  • a pite lekenéséhez:
  • 1 kisebb tojás felverve
  • (a tepsi: 23×34 cm-es)
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 gramm sütőpor
  • 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • *
  • 1 kisebb tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és hideg helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül.

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Egy kis idő után a levétől kinyomkodjuk. A búzadarát hozzákeverjük.

Az első tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Egyenletesen elosztjuk a tetején az almát, és befedjük a másik kinyújtott tészta lappal, végül lekenjük a felvert tojással. A tészta tetejét megböködjük villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti