Almás pite

Almás pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • *
  • 2 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk és fél órát pihentetjük.

A tésztát megfelezzük és kinyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírozott tepsibe helyezzük, megtöltjük a reszelt, kinyomkodott almával. A tetejére ráhelyezzük a másik lapot.

A tetejét tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35 percre.

Megjegyzés:

A receptet Tarcsi Jánosné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti