Almás pite

Almás pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin vagy 15 dkg zsír
  • 3 egész tojás + 1 egész tojás a tészta lekenéshez
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Egy nagy tál almát lereszelünk, ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összekeverjük és állni hagyjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd két felé vesszük. Az egyik felét elnyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát (én 1,5 kg almát pucoltam, és reszeltem le, és a cukorral, fahéjjal együtt kicsit elforraltam a levét, és még melegen ráraktam az első lapra), majd rányújtjuk a tészta másik felét is.

A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti