Hozzávalók:
  • 1,5-2 kg alma
  • 5 evőkanál cukor
  • pici fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl cukros tej
  • zsemlemorzsa
  • 2 kg alma
  • 8 evőkanál cukor
  • pici fahéj
  • 3 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • zsemlemorzsa

Almás pite

Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:



Pároljuk meg a meghámozott és lereszelt cukros-fahéjas almát!

Keverjük össze a lisztet a vajjal és a cukros tejben felfuttatott élesztővel!
Tegyük hozzá a tojásokat, a tejfölt és a cukrot!

Vágjuk ketté, majd nyújtsuk tepsi nagyságúra!

Rakjuk az egyik tésztalapot egy kilisztezett tepsibe!
Szórjuk meg morzsával, ezután terítsünk rá pár szelet párolt almát!
Fedjük be a másik lappal, kenjük meg a tojássárgájával, majd szurkáljuk meg villával!
Süssük meg előmelegített sütőben!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti