Almás piskótatekercs (paleo)

Almás piskótatekercs (paleo)

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás
  • 2 evőkanál négyszeres édesítő
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 evőkanál kókuszolaj

az almás réteghez:

  • 6 db alma
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál őrölt kardamom
  • 3 evőkanál gesztenye- vagy mandula liszt

Elkészítés:

Először furcsának tűnhet, hogy az alma kerül alulra, a piskóta felülre, de majd sütés után megfordítjuk.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ha sok a leve, kicsit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az ízesítőket, majd egy sütőpapírral kibélelt nagy méretű (sütő nagyságú) tepsibe egyenletesen elterítjük. A piskótához a tojásokat az édesítővel legalább 10 percig robotgéppel habosítjuk, ezalatt többszörösére nő a mennyisége, és sűrű, krémszerű lesz az állaga.

Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát, hozzácsurgatjuk a kókusz olajat, majd elterítjük az almás rétegen. 180 fokra előmelegített sütőben rószaszínűre sütjük, kb. 20 perc alatt. Egy tiszta konyharuhát ráterítünk egy ugyanolyan méretű tepsire, mint amiben sült, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk úgy, hogy a töltelék kerüljön felülre.

A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk