Almás párolt káposzta

Almás párolt káposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db alma
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • cukor
  • babérlevél
  • köménymag
  • olívaolaj

Elkészítés:

Először is felcsíkozom vékonyra a káposztát, a hémozott almát lereszelem és besózva pihenni hagyom-

Olajon dinsztelem a felaprított vöröshagymát és cukrot pirítok rajta, majd ha karamellás lesz, akkor teszem hozzá a káposztát és almát.

Felöntöm borral és babérlevéllel, köménymaggal ízesítve párolom lefedve, kis lángon.

Körülbelül 1 óra alatt elkészül, végül tűzről levéve, az edénybe hagyom kihűlni.

Neked ajánljuk