Almás palacsintatésztában sült hússzeletek

Almás palacsintatésztában sült hússzeletek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés szelet (csirke- vagy pulykamellszelet is jó)
  • só ízlés szerint
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl szódavíz
  • kb. 1 db alma

a kisütéshez:

  • 5 dl étolaj

a körethez:

  • 1 zacskó bulgur
  • 10 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk. Az almát durvára lereszeljük. Lisztből, tojásból, szódavízből sűrűbb palacsintatésztát keverünk ki, amihez hozzáadjuk az almát, és az almát belekeverjük.

A hússzeleteket lisztbe, majd az almás masszába mártjuk és az olajban kisütjük.

A bulgur tasakot forrásba lévő enyhén sós vízbe lógatjuk. 20 perc után a zacskóból kivesszük, majd a párolt zöldséggel összekeverjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk