Almás palacsintatésztában sült hússzeletek

Almás palacsintatésztában sült hússzeletek
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet sertés szelet (csirke- vagy pulykamellszelet is jó)
  • só ízlés szerint
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl szódavíz
  • kb. 1 db alma
  • a kisütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • a körethez:
  • 1 zacskó bulgur
  • 10 dkg vegyes zöldség
  • 4 szelet sertés szelet (csirke- vagy pulykamellszelet is jó)
  • só ízlés szerint
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 db alma
  • 5 dl étolaj
  • 1 zacskó bulgur
  • 10 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk. Az almát durvára lereszeljük. Lisztből, tojásból, szódavízből sűrűbb palacsintatésztát keverünk ki, amihez hozzáadjuk az almát, és az almát belekeverjük.

A hússzeleteket lisztbe, majd az almás masszába mártjuk és az olajban kisütjük.

A bulgur tasakot forrásba lévő enyhén sós vízbe lógatjuk. 20 perc után a zacskóból kivesszük, majd a párolt zöldséggel összekeverjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!