Almás metélt

Almás metélt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg metélt tészta
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát forrásban lévő vízben! Csöpögtessük le, majd keverjük össze a megolvasztott vajjal!

Reszeljük le a megtisztított almát!

Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral! Tegyük félre a felét! Adjuk hozzá a másik feléhez az almát a levével együtt, a fahéjat és a lekvárt!

Keverjük össze az almás masszát a főt tésztával! Simítsuk kikent és kivajazott tepsibe!

Forgassuk össze a fehérjék felvert habját a tejföllel és a tojássárgás cukorral! Tegyük a tészta tetejére!

Süssük meg 25 perc alatt előmelegített sütőben!

Hasonló receptek