Almás-meggyes porlós gluténmentesen

Almás-meggyes porlós gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 6 alma
  • xilit
  • fahéj
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • a meggyes részhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • xilit
  • fahéj
  • útifűmaghéj
  • a lekenéshez:
  • 1 tojás
  • a tetejére diódarabok (elhagyható
  • 100 g gluténmentes kalácsliszt
  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g Liga
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 6 db alma
  • xilit
  • fahéj
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • xilit
  • fahéj
  • útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • a tetejére diódarabok (elhagyható

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre tesszük pihenni.

A reszelt almát megdinszteljük, xilittel, fahéjjal és a baracklekvárral ízesítjük.

A tésztát kinyújtjuk, pici útifűmaghéjjal leszórjuk, az egyik felére rátesszük az reszelt almát, a másikra a meggyet, amit fahéjjal, xilittel megszórunk. A tetejére tesszük a tészta másik felét, amit felvert tojással lekenünk. (Ízlés szerint diódarabkákat is tehetünk a tetejére.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!