Almás-meggyes csodasüti

Almás-meggyes csodasüti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tészta az aljához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • a piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 g sütőpor
  • a tészta megkenéséhez:
  • 2 evőkanál házi baracklekvár
  • a töltelékhez:
  • 700 g cukrozott házi meggy
  • 3 közepes alma
  • cukor –
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 2 evőkanál házi baracklekvár
  • 700 g cukrozott házi meggy
  • 3 közepes alma
  • cukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd félre tesszük pihenni.

A meggyről a levet leöntjük, majd lecsepegtetjük. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk kevés cukorral és morzsával.

Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tepsibe rakjuk a tésztát, majd nagyon vékonyan megkenjük a lekvárral, majd csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk rá. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.

Közben a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, de sütés előtt kettévesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.

A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.

Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és már szeletelhetjük is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!