Almás-márványos kevert

Almás-márványos kevert

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 6 dl liszt
  • 2 dl olvasztott margarin
  • 3 dl cukor
  • 4 db tojás
  • 4 db alma
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 mk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak karamell ízű pudingpor

A díszítéshez:

  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A hámozott, magháztól megszabadított almákat vékony gerezdekre vágva citromlével csepegtetem.

A tésztához a tojásfehérjét cukorral felverem, majd a sárgákat is hozzáakeverem és a többi alapanyaggal lassan összedolgozom, a kakaót leszámítva.

A tészta kétharmadát egy sütőpapírral borított tepsibe simítom.

A többi tésztát kakaóporral elegyítem és a sárga részre öntve villával cifrázom.

Sütőben sütöm, míg a teteje meg nem szilárdul, ekkor kirakom a tetejét az almával és készre sütöm.

Felfőzöm tejben a pudingot és margarinnal kikevert cukrot adagolok bele.

Bevonom vele a tésztát és hűtőbe teszem.

Olvasztott csokival lehet csurgatni a tetejét.

Neked ajánljuk