Almás mákos mini tortácskák lisztmentesen, citrusos krémmel töltve

Almás mákos mini tortácskák lisztmentesen, citrusos krémmel töltve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mini tortához:
  • 3 alma reszelve (kinyomkodva)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál kókuszliszt vagy kókuszreszelék
  • 100 g mák
  • a krémhez:
  • 150 g mascarpone vagy tejszínes krémesajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál por xilit
  • 3 alma reszelve (kinyomkodva)
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál kókuszliszt vagy kókuszreszelék
  • 100 g mák
  • 150 g mascarpone vagy tejszínes krémesajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál por xilit

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a mini tortaformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Közben a krém hozzávalóit összekeverjük.

A kihűlt tortácskákat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele a süteményt.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!