Almás-mákos kevert süti

Almás-mákos kevert süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg mák (darált)
  • 4 db tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg mák (darált)
  • 4 db tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • porcukor

Elkészítés:

A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!