Almás-mákos „kétperces”

Almás-mákos „kétperces”
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 közepes alma
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 db közepes alma

Elkészítés:

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. (Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele.)

A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és már fogyaszthatjuk is.

Akinek van ideje, készíthet hozzá vaníliasodót, nagyon jól illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti