Almás máglyarakás

Almás máglyarakás

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tejszín
  • 5 db alma
  • 1 dl víz
  • 4 tojás
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • margarin

Elkészítés:

Hámozd meg, és vágd nagyobb kockákra az almákat, majd főzd őket 10 percig cukros-fahéjas vízben, a végén szűrd le.

Kenj ki egy jénait vajjal, béleld ki almával, szórd meg a dióval és a citrom héjával. Keverd össze a tojássárgákat tejszínnel, és öntsd nyakon vele a diós almákat.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, és oszlasd el a tetején.

Süsd közepes lángon, amíg színt nem kap a teteje.

Neked ajánljuk