Hozzávalók:
  • fél kg liszt
  • fél kg cukor
  • 2 kg alma
  • reszelt citromhéj
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • tej
  • 1 kk. fahéj
  • porcukor
  • 2 tojás
  • fél kg liszt
  • fél kg cukor
  • 2 kg alma
  • 1 db citrom
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • tej
  • 1 kk. fahéj
  • porcukor
  • 2 darab tojás

Almás linzer

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet 20 dkg cukorral, reszelt citromhéjjal, kis sóval, a sütőporral, a vajjal, a zsírral és a tojásokkal. Annyi tejet adok hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Elfelezem a tésztát.

Az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. A megmaradt 30 dkg cukorral és a fahéjjal kis lángon folyamatosan kevergetve megpárolom.

A tészta egyik felét kisodrom, kikent tepsibe teszem. Rákenem a megpárolt almás pürét. Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele az almás pürét. Villával megszurkálom a felső tésztalapot. Előmelegített sütőben kis lángon készre sütöm.

Szeletelve, porcukorral megszórva kínálom.