Almás linzer

Almás linzer
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • citromlé
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a citromlében elkeverjük a pudingport, majd hozzákeverjük a reszelt almához. Fahéjas cukorral ízesítjük, majd sűrűre főzzük, kihűtjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, linzerszaggatóval kiszúrjuk. A karikák közepére kiskanálnyi tölteléket teszünk, a másik lappal befedjük, megfelelő méretű pohárral rányomjuk.

Sütőpapíros tepsiben 180 fokon megsütjük.

Ha langyosra hűlt, olvasztott csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokos Edina küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti