Almás lepény

Almás lepény

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 27 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 18 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 6 db savanykás alma lereszelve
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • csipet fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • zsír

a tepsikikenéséhez:

  • liszt

a tepsi szórásához:

  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint habosra kavarjuk, majd belerakjuk a fűszerkeverékeket és a reszelt almát, és azokkal is összekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval felverjük és apránként a tésztához adjuk (körkörös keveréssel, hogy ne törjön a hab). A tepsit kizsírozzuk, meghintjük liszttel és beöntjük a tésztát.

180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és megsütjük. A megsült piskótát hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük. Porcukorral meghintjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk