Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek. cukor
  • 2 tojás
  • kb. 1 dl tejföl
  • A töltelékhet:
  • kb. 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek. cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 kg alma

Almás lepény

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Elmorzsolom a lisztet a vajjal, majd hozzáadom a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.

Két cipót formálok belőle, majd fél órát hagyom pihenni. Közben pedig elkészítem az almapürét.

Ha kész, kinyújtom az egyik cipót, beleteszem a vékonyan kivajazott tepsibe, ráöntöm rajta az almapürét, majd beborítom a másik tésztalappal. Tetejét tojásfehérjével megkenem.

Középmeleg sütőben előbb kicsi, majd nagy lángon megsütöm. Ha kihűlt, felszelem, és vaníliás porcukorral megszórom.