Almás lepény

Almás lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 27 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 18 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 6 db savanykás alma lereszelve
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • csipet fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • zsír
  • a tepsikikenéséhez:
  • liszt
  • a tepsi szórásához:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 27 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 18 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 db savanykás alma lereszelve
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 csipet
  • csipet fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • zsír
  • liszt
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint habosra kavarjuk, majd belerakjuk a fűszerkeverékeket és a reszelt almát, és azokkal is összekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval felverjük és apránként a tésztához adjuk (körkörös keveréssel, hogy ne törjön a hab). A tepsit kizsírozzuk, meghintjük liszttel és beöntjük a tésztát.

180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és megsütjük. A megsült piskótát hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük. Porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti