Almás lepény

Almás lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt
  • 37 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 3 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj
  • pici őrölt szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • búzadara
  • a lekenéshez:
  • 1 tojás
  • 60 dkg finomliszt
  • 37 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj
  • pici őrölt szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • búzadara
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, majd egy serpenyőben 5 percig dinszteljük. A tűzről levéve a töltelék többi hozzávalójával ízesítjük, és kihűtjük.

A tésztát összeállítjuk, majd 2/3 részét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, erre kerül az almatöltelék. A maradék tésztát kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét felvert tojással lekenjük, és villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45- 50 perc alatt megsütjük (a sütő teljesítményétől függően lehet rövidebb az sütés ideje).

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti