Almás-lekváros máglyarakás

Almás-lekváros máglyarakás

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 száraz kifli
  • 5 tojás
  • olaj
  • 2 dl cukros tej
  • 1 kg alma
  • pici fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • kis üveg baracklekvár

Elkészítés:

Karikázd fel a kifliket, majd mártsd a karikákat a cukros-vaníliás tejbe.

Keverd habosra a 4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral, öntsd a kiflir, majd forgasd össze.

Simítsd a kifli felét egy kiolajozott, morzsával megszórt tepsibe.

Reszeld le a hámozott almát, szórd meg fahéjas cukorral, hagyd állni egy fél órát.

Nyomkodd ki belőle a felesleges levet, majd kanalazd a kiflire. Kend rá a barackízt, és rakd ki a tetejét a maradék kiflivel.

Előmelegített sütőben süsd 30 perc alatt rózsaszínűre.

Közben verd kemény habbá a tojásfehérjét 1 csomag vaníliás cukorral, és ezt simítsd a süti tetejére, majd szárítsd rá meleg sütőben.

Neked ajánljuk